Zlepšete hojení pooperační rány pomocí Hemagelu

Zlepšete hojení pooperační rány pomocí Hemagelu
Ať už vaše operace dopadne sebelépe, veškeré obtíže jsou ty tam a vy už na všechno dávno zapomenete, něco na památku vám vždycky zůstane. Připomínku v podobě jizvy z kůže prostě jen tak nesmažete. Chirurgové se snaží, seč mohou, aby jizva byla co nejmenší a nejméně nápadná. Nenechávejme to jen na nich, i my sami hojení rány můžeme částečně napomoci.

Hemagel přišel na svět v Akademii věd

Vědci z Akademie věd vyvinuli Hemagel. Tento přípravek prokazatelně zlepšuje hojení pooperační rány a vzhled jizvy. Nanáší se podle potřeby, přibližně po 24–48 hodinách, přímo na celou spodinu rány. Ta se následně překryje sterilním čtvercem nebo náplastí. Při převazu rány se nemusíte bát. Gel se k ráně nepřilepí, stačí ho jen lehce setřít.

Když to bobtná, je to správně

Hemagel má speciální síťovitou strukturu, díky níž se drobné částečky gelu nedostávají hlouběji do rány, a nevyvolávají tak její podráždění. Naopak. Gel do sebe dokáže navázat škodlivé kyslíkové radikály (reaktivní formy kyslíku), které při zánětu v ráně vznikají. Také do sebe nasává tekutiny a sekrety uvolňující se z rány a pomalinku bobtná. Právě díky bobtnání spolehlivě poznáte, že gel funguje.

Vhodné prostředí pro hojení

Po nanesení se Hemagel v ráně rovnoměrně rozprostře a na jejím povrchu vytvoří pružnou vrstvu. Tato vrstva zabraňuje vzniku strupu a vysušování rány, čímž vytváří podmínky pro tzv. mokré hojení. Zároveň pomáhá zachovat stálou teplotu a pH v ráně, což je pro kvalitní hojení důležité. Díky vlhku a stálému prostředí, které gel udržuje, se buňky rychleji množí a snáze dostávají do místa, kde je jich právě potřeba. Rána se tak lépe hojí, rychleji uzavírá jizvou a je méně bolestivá.

Hemagel má velmi široké pole působnosti. Uplatní se jak při léčbě chronických ran, např. u proleženin či bércových vředů, tak u drobných poranění, popálenin, oparů či puchýřů aj.

(pad)

Hemagel i na předpis

Přípravek Hemagel vyvinutý českými vědci hradí od ledna 2010 zdravotní pojišťovna. Úhrada pokryje tři čtvrtiny ceny. Pacienti až do konce roku 2009 platili v lékárně za pětigramové balení přibližně 150 korun, za třicetigramové 450 korun. Pro seniory a chronicky nemocné pacienty s rozsáhlými ranami tak byl přípravek hůře dostupný. Od ledna 2010 zaplatí s použitím poukazu na zdravotnický prostředek vystaveným lékařem za malé balení pouze 38 korun, za velké 113 korun.

Zařazením do úhradové vyhlášky se mast stala pro nemocné dostupnější. Pacienti ušetří peníze a rychleji a bez komplikací se jim hojí rány. Peníze ušetří i zdravotní pojišťovna, komplikace léčbu prodražovaly.

Zdroj:
http://www.hemagel.cz/informace-o-hemagelu
http://www.zdravky.cz/zpravodajstvi/z-domova/hemagel-je-hrazen-pojistovnami

www.hemagel.cz

Máte s přípravkem Hemagel osobní zkušenost? Chcete jej teprve vyzkoušet a rádi byste znali názor ostatních uživatelů?

Datum publikace: 1.4.2010


Čtěte dále