Ukončete trápení s popraskanou kůží

Ukončete trápení s popraskanou kůží

Ať je léto, nebo zima, pokožka některých z nás je náchylná k prasklinám. Jak dovedou být nepříjemné, ví snad jen ten, kdo jimi trpí. Pomocí několika tipů jim však můžeme předejít či jejich projevy zmírnit. Obzvláště tehdy, pokud kůže žízní po vodě či má nedostatek tukového kožního filmu, nebude se jí dařit dobře.

Například styk s látkami v čisticích přípravcích může pokožku podráždit, a ta pak snadněji praská. Týká se to i chemických vůní, barviv a konzervačních látek. Těm je radno se vyhnout zejména tehdy, pokud je kůže již popraskaná, máte-li ekzém, který bolí a svědí.

Tipy, které vám prasklinky pomohou zvládnout:

  • Při namáhavé činnosti noste látkové rukavice. Týká se to všech hrubších manuálních činností, například práce na zahradě.
  • Při jakémkoliv styku s chemickými činidly a saponáty noste gumové rukavice. Pokud už je pokožka podrážděná, vyhněte se těm, které obsahují latex či pudr.
  • Vyhněte se dlouhodobému kontaktu s vodou, protože tím se pokožka rukou vysušuje.
  • Pokud máte prasklinky na patách, zkonzultujte s dermatologem, zda netrpíte plísní, která vyžaduje léčbu.

Heslo na popraskané ruce i paty je: mazat, mazat, mazat. Třeba i několikrát denně. Pokožka se vám odvděčí. Vybírejte však takové krémy, které neobsahují syntetické parfémy, parabeny a další chemické látky. Jenom takové totiž kůži dále nepodráždí, ale uklidní ji a vyživí.

(skl)

Zdroj:

http://www.ehow.com/how_5271616_heal-cracked-skin.html

Datum publikace: 25.11.2013


Čtěte dále