Už žádné jehly na puchýře!

Už žádné jehly na puchýře!

Stačí nové krásné boty, které si poprvé nazujeme a vydáme se na delší procházku. A puchýře na sebe nenechají dlouho čekat. Zapomeňte ale na jejich propichování. A zkuste daleko účinnější léčbu.

Puchýř kůži chrání

Vznik puchýřů může mít různé příčiny: asi nejčastější jsou ty, které se vytvoří, když na kůži dlouho působí tlak nebo tření. Výjimkou nejsou ani puchýře jako následek popálení horkou vodou, spálení od slunce nebo třeba jako nežádoucí účinek při užívání určitých léků. Pokud puchýř zůstane uzavřený, ochraňuje ránu, kterou obklopuje tekutina. Tím brání vniknutí choroboplodných zárodků a vzniku infekce.

Na špendlík raději zapomeňte

Pokud už jste tedy nestačili vzniku puchýře zabránit a boulička tekutiny vám bude znepříjemňovat život, nesnažte se se jí zbavit. Pokud to uděláte, riskujete proniknutí nežádoucí infekce do rány a delší hojení. Někdy se stane, že puchýř přílišným tlakem praskne sám a rána zůstane zčásti obnažená. I tehdy samozřejmě riziko infekce stále hrozí. Proto je dobré vědět, jak dále postupovat, abychom kůži ochránili.

HemaGel zkrátí hojení puchýře

Nechat puchýř zaschnout opravdu není nejlepší cesta k tomu, aby se brzy zahojil. Rána potřebuje k procesu hojení vlhko. To jí můžete poskytnout pouze speciálními přípravky, které vlhkost v ráně udrží. Speciální ochranu poskytne HemaGel, který obsahuje patentovanou látku snižující v ráně bolest a urychluje hojení. Koupíte ho v jakékoliv lékárně a můžete ho všude nosit s sebou. Stačí nanést vrstvičku na puchýř omytý vodou a překrýt slabou vrstvou netkané textilie či mulu. Druhý nebo třetí den starou vrstvu opatrně setřete a aplikujte novou. Opakujte až do vyléčení, které se s HemaGelem dostaví dříve než bez něj. A jizvičky se bát nemusíte. I té HemaGel předejde.

Zdroj:

http://www.ehow.com/how_4557045_heal-blisters-that-have-opened.html

(skl)

Datum publikace: 15.7.2014


Čtěte dále