Novoroční předsevzetí: dejte si jen ta splnitelná

Novoroční předsevzetí: dejte si jen ta splnitelná
Konec starého roku a hlavně začátek toho nového je často ve znamení slibů, předsevzetí a přání. Protože každý z nás má žebříček hodnot nastavený jinak, i to, co si přejeme, se bude lišit. Zkuste se ale podívat na tipy, které by mohly inspirovat nás všechny.

  1. Strávím více času s rodinou a přáteli. Snadno se to řekne, ale práce by opravdu neměla být na prvním místě. Čas strávený s rodinou si za peníze nikde nekoupíme. A tak je třeba jí i sobě ho věnovat. Přímo do kalendáře si zapište, kdy si uděláte čas na rodinný výlet a kdy se sejdete s přáteli. Přesná data vám pomohou plán dodržet.

  2. Udělám si více času na sebe. Mnohdy si to ve shonu pracovních dnů ani neuvědomujeme, ale každý z nás potřebuje čas na péči o sebe. Ať už se jedná o chvíle strávené nad knihou, či sport, nenechejte si tyto příležitosti ujít. Pomohou vám najít vnitřní rovnováhu, odbourat stres a třeba i zlepšit spánek. Pokud ještě nejste zvyklí věnovat čas sami sobě a nevíte, jak byste s ním naložili, zkuste třeba jógu, meditaci, masáž nebo plavání.

  3. Začnu se hýbat. Sport zlepšuje zdraví po všech stránkách. Naše tělo lépe odolává rakovině, udržuje si správnou hmotnost a cvičení prodlužuje život. Pravidelný pohyb, jako je například tanec, učí naše tělo držet rovnováhu, kterou uvítáme při hrozícím pádu třeba na ledě. Nemusíte zrovna začít běhat maratón nebo chodit do posilovny každý den. Začněte pomalu, ale jistě. Naše tělo nemá většinou rádo příliš velké změny, takže zpočátku vám dva dny v týdnu budou stačit. Podle toho, jak se budete cítit po měsíci, můžete přidat.

  4. Naučím se něco nového. Nemusí to být zrovna nový jazyk, ale třeba znalost, jak opravit počítač. Vítanou změnou je i nová kariéra, kde se musíte učit spoustu nových věcí. Učení se novému je cesta, jak zachovat mozek mladý a aktivní.

(skl)

Zdroj: http://pittsburgh.about.com/od/holidays/tp/resolutions.htm

Datum publikace: 31.12.2010


Čtěte dále