Manikúra bez rizika aneb Je dobré vědět

Manikúra bez rizika aneb Je dobré vědět
Dobře vypadající nehty na rukou i nohou k nám patří stejně jako upravené vlasy. Pro ženy je navíc někdy kvůli tíze denních povinností přímo nutností nechat se opečovávat. Pozor ale na rizika, která s sebou návštěva salonu nese.

Hygiena mluví za vše

Denně projde nehtovým studiem několik zákaznic. Nástroje používané k manikúře či pedikúře, jako nůžky a pilníky, přitom většinou nejsou jednorázové. O to více je nutná jejich dezinfekce. Naším posledním přáním je totiž nakazit se ve studiu žloutenkou, plísňovým či jiným infekčním onemocněním. Jako klient salonu se neváhejte zeptat na všechny otázky, které máte ohledně čistoty a hygieny nástrojů i celého zařízení.
  1. Ověřte si, zda si manikérka či pedikérka myje ruce mezi klienty. Pokud si nejste jisti, klidně ji o to požádejte.

  2. Zeptejte se, zda nástroje v salonu jsou dezinfikované, popřípadě procházejí sterilizací. Máte právo to vědět úplně stejně jako třeba cenu za služby.

  3. Možností, jak snížit riziko nákazy viry, bakteriemi či plísněmi na minimum, je přinesení svých vlastních nástrojů.

  4. Ujistěte se, zda vanička na koupel nohou je dezinfikována při použití mezi klienty. Pokud je na dno používán ručník, měl by být vždy čistý.

  5. Při jakémkoliv i malém poranění na kůži požádejte o dezinfekci a ranku vyčistěte.

  6. Manikérce či pedikérce vždy řekněte o všech onemocněních, která máte a která mohou zvýšit riziko infekce. Mezi ně patří diabetes, lymfedém, neuropatie, HIV a autoimunitní choroby, jako například lupus.

Hygienická opatření jsou jednou ze základních podmínek seriózního salonu. Neberte je proto na lehkou váhu. Pak už si budete moci užívat pouze ono příjemné hýčkání v podobě péče o vaše nehty.

(skl)

Zdroj: http://foothealth.about.com/od/footcare/tp/10-Tips-for-a-Safe-Pedicure.htm

Datum publikace: 19.12.2010


Čtěte dále