HemaGel KIDS – unikátní gel ve speciálním balení pro rychlé ošetření dětských poranění

HemaGel KIDS – unikátní gel ve speciálním balení pro rychlé ošetření dětských poranění
TISKOVÁ ZPRÁVA

Apotex uvádí na trh HemaGel KIDS – unikátní gel ve speciálním balení pro rychlé ošetření dětských poranění

Před začátkem prázdnin, kdy jsou děti častěji vystaveny úrazům, zahájí kanadská farmaceutická společnost Apotex distribuci zdravotnického prostředku pro děti. HemaGel KIDS je speciální balení unikátního patentovaného HemaGelu připravené pro snadné a rychlé ošetření zejména dětských letních úrazů a poranění.

HemaGel KIDS obsahuje zdravotnický prostředek HemaGel, který podporuje a urychluje hojení ran až o 50 %. HemaGel na sebe váže reaktivní kyslíkové radikály a umožňuje tzv. mokré hojení, tím zabraňuje vzniku strupů a později viditelných jizev. Pro rychlé a snadné domácí ošetření rány obsahuje balení HemaGel KIDS krycí folii, kterou stačí překrýt ránu potřenou HemaGelem. S utěšováním pláče může maminkám pomoci dětské tetování, které je rovněž součástí balení.

Léto je nejrizikovější období z pohledu dětských úrazů. „V průběhu léta stoupají dětské úrazy zhruba o 10 až 15 %. Děti tráví více času mimo dozor dospělých a jejich hrací prostor se s hezkým počasím rozšiřuje i o venkovní plochy. Čekárny se s příchodem prázdnin začínají plnit úrazy způsobenými pády z prolézaček, u větších dětí pak dominují pády z kola. V posledních letech také přibylo úrazů z kolečkových bruslí nebo oblíbených trampolín,“ vysvětluje prof. MUDr. Petr Havránek, přednosta Kliniky dětské chirurgie a traumatologie Fakultní Thomayerovy nemocnice.

„Od okamžiku zastřešení distribuce HemaGelu se snažíme maximálně usnadnit jeho používání všem cílovým skupinám pacientů, kterým může pomoci. HemaGel díky své nepřilnavosti zajišťuje bezbolestný převaz a je tak velmi vhodný pro děti. V případě dětských úrazů je HemaGel KIDS připraven tak, aby v balení maminka našla vše potřebné pro rychlé a co nejméně stresující ošetření rány,“ uvádí Michaela Lovětínská, produktová manažerka společnosti APOTEX.

HemaGel, který je součástí balení HemaGel KIDS, je hydrofilní gel, který působí jako „lapač radikálů“, kromě toho na sebe také váže sekrety z rány a pomáhá tak udržovat v ráně příznivé pH. Jeho jedinečné složení ve spojení s fólii Dermafoil zachovává ránu vlhkou a zkracuje tak dobu hojení až o polovinu. HemaGel při aplikaci nepřilíná k ráně a neporušuje nově vzniklé buňky, svou strukturou naopak zabraňuje vzniku infekce. „HemaGel může být, samozřejmě, použit i k ošetření dospělých. Lze jej použít na všechny druhy poranění kůže od drobných oděrek, přes řezné a tržné rány až po popáleniny a puchýře. Své místo má i v ambulancích chronických ran,“ dodává Michaela Lovětínská, produktová manažerka společnosti APOTEX.

Unikátní zdravotnický prostředek HemaGel KIDS navazuje na úspěchy HemaGelu, který výrazně zlepšuje kvalitu léčby ran. HemaGel vznikl na základě vědeckého odkazu Otty Wichterleho a je významným českým patentem.

Profil společnosti Apotex:

Společnost APOTEX (ČR), spol. s r. o. byla založena v roce 1992 a je součástí Apotex International Group. V České republice se orientuje zejména na oblast všeobecné medicíny (praktičtí lékaři) a dále na oblast kardiologie, revmatologie, psychiatrie, neurologie a urologie. V roce 2008 uvedla na trh také řadu prémiových doplňků stravy. Prosazuje vysoké standardy kvality. Na českém farmaceutickém generickém trhu se pohybuje na sedmé pozici (zdroj IMS).

Apotex Inc., největší kanadská farmaceutická společnost s globální působností, byla založena v roce 1974. Soustřeďuje se na výzkum, vývoj a výrobu vysoce kvalitních a cenově dostupných léčiv a doplňků stravy.

Kontakty pro média:

Denisa Salátková, tisková mluvčí Apotex ČR
GSM: 731 675 924
salatkovad@apotex.cz
www.apotex.cz

Datum publikace: 3.7.2012


Čtěte dále