Chystáte věci na tábor? Lékarničku nechte doma

Chystáte věci na tábor? Lékarničku nechte doma

K prázdninám neodmyslitelně patří různé dětské tábory. Váš potomek bude potřebovat dostatek oblečení, možná spacák, pláštěnku, holínky, … Co by rozhodně v batohu chybět nemělo a co můžete s klidem nechat doma, to napoví následující řádky.

Většina organizátorů rozesílá v dostatečném předstihu orientační seznam věcí. Pročtěte ho hned – vaše dítě bude jistě potřebovat i věci, které doma zatím nemáte. A shánění sandálů či holínek té správné velikosti v době, kdy se na prázdniny připravují všechny rodiny, nebývá zrovna příjemným zážitkem. Také při výběru zavazadla věnujte pozornost pokynům organizátorů. Na některé tábory se více hodí krosna, jinde vaše ratolest ocení velký kufr, ve kterém bude své věci moci skladovat během celého turnusu. Oblečení balte podle doporučeného seznamu a vybírejte spíše starší kousky. Jako pytel na špinavé prádlo je nejlepší starý povlak na polštář.

O bolístky se postará zdravotník

V průběhu tábora se může dítě odřít, pořezat anebo chytit klíště. Pro takové případy je k dispozici zdravotník. Na tábory většinou jezdí zdravotní sestřičky, které tak často tráví svoji dovolenou. Kromě potřebné náplasti bolístku určitě i pofoukají a plačící dítko utiší. Proto se tohoto aspektu nemusíte obávat, a není tak ani nutné potomkovi s sebou balit náplasti, obvazy či jiné léky, kromě těch, které užívá pravidelně.

Repelent a hygiena

Co se ale vyplatí dítěti přibalit, to je repelent a krém na hmyzí štípance. Pořádně však vysvětlete, že není potřeba sprejem pokrýt každý milimetr těla. Nezapomeňte ani na opalovací krém s dostatečným ochranným faktorem. Prodávají se i speciální přípravky pro děti, ty se ale často špatně roztírají, takže zvažte, který výrobek nakonec zabalíte. Samozřejmostí je poslat na tábor dostatek léků, které vaše dítě pravidelně užívá. Přehledně rozepište dávkování, vše dejte do zvláštního pytlíku a předejte vedoucím již při odjezdu. Kromě výše zmíněných věcí nezapomeňte na:

  • kartáček a pastu,
  • ručník,
  • mýdlo a šampon,
  • hřeben (a pro holčičky dostatek sponek a gumiček),
  • jelení lůj,
  • kapesníky,
  • oblíbenou hračku.

Z dokladů bude malý táborník určitě potřebovat kartičku zdravotní pojišťovny (stačí kopie), někdy i očkovací průkaz a potvrzení od lékaře. V den odjezdu budete muset ještě podepsat potvrzení o bezinfekčnosti.

Balte společně! 

Je dobré věci dávat do různých igelitových tašek. Všechno podepište, sestavte seznam věcí a balte spolu se svými dětmi. Tím zajistíte, že si své věci poznají a že se vám, kromě potomků se spoustou zážitků, většina vrátí domů.

(mak)

Zdroje: 
www.modernmom.com
http://blogs.webmd.com/a>

Datum publikace: 17.8.2015


Čtěte dále